Splošni pogoji uporabe

Spletno mesto ceberolca.si je namenjeno predstavitvi in prodaji trajnostnega izdelka, ponuja alternativo embalaži za enkratno uporabo.  Splošne in ostale pogoje poslovanja kot ponudnik in upravljalec spletne strani določa Kreativni zavod Art kamra. Ponudnik je tudi proizvajalec izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Spletna trgovina posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine oziroma kupec v spletni trgovini ceberolca.si. Prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila velja za pogodbo o nakupu in je uporabnikom na voljo v enem dnevu po potrjenem nakupu.

Podatki o podjetju

Polni naziv: Kreativni zavod Art kamra

Naslov: Naselje heroja Maroka 16, 8290 Sevnica

Davčna številka: 34936106 (podjetje ni zavezanec za DDV)

Matična številka: 9044361000

E-pošta: ceberolca@gmail.com

Telefon: (+386) 51 207 464

TRR: SI56 6100 0002 6653 716, pri Delavska hranilnica d.d.

Registrski organ: AJPES, Izpostava Krško. Datum vpisa: 19. 01. 2022

Cene in ažurnost podatkov

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in ne vsebujejo DDV-ja na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost – Kreativni zavod Art kamra ni zavezanec za DDV.. Cena ne vključuje dostave. Ob računu izdanemu za pravne osebe je potrebno navesti tudi davčno številko. Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.

Nakupovanje

Vsak izdelek v spletni trgovini hudagrca.si ima navedeno ime in opis izdelka, težo, dimenzije ter ceno. S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« se izbrana količina izdelkov doda v spletno košarico. Kupec lahko kadarkoli ureja stanje v košarici tako, da dodaja, odstranjuje ali spreminja količino naročenih izdelkov.

Kupec se na naslednjo točko postopka premakne s klikom na gumb »NA BLAGAJNO«. Sledi vnos naslova za dostavo ter izbira plačilne metode, kjer imate na voljo neposredno bančno transakcijo in plačilo po povzetju. Po izbiri načina plačila boste z gumbom »KUPITE SEDAJ« končali postopek naročanja, spletna stran pa bo vaše naročilo poslala v obdelavo. Potrdilo o oddaji naročila z informacijami za bančno nakazilo prejmete na vaš elektronski naslov. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene ure od oddaje naročila sporočite na naslov ceberolca@gmail.com

Plačevanje

V spletni trgovini ceberolca.si sta omogočena dva načina plačevanja:

1.) Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, v roku enega delovnega dne prejme podatke za plačilo. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

2.) Plačilo po povzetju. Ob izbiri tega načina plačevanja, kupec ob naročilu ne plača nič. Celotni račun poravna pri dostavljavcu ob prevzetju paketa

Dostava in dobavni roki

Stroški pošiljanja na naslove v Sloveniji so odvisni od velikosti naročila. Informativni izračun dostave je naveden med postopkom nakupa pred njegovim zaključkom. Poštnina za izdelke do 2kg znaša 3,70€. Navedeno velja za naslove v Sloveniji.

Diferenciacija produktov

Ker je Čeberol’ca narejena iz naravnih materialov, se vsak izdelek razlikuje med sabo po barvi in strukturi. Noben izdelek ni enak tudi pri naročilu več izdelkov naenkrat.

Vračilo in zamenjava blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: ceberolca@gmail.com

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Kreativni zavod Art kamra, Naselje heroja Maroka 16, 8290 Sevnica.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa s priporočeno pošto v originalni embalaži in pakiranju brez odkupnine.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Ker je Čeberol’ca narejena iz naravnih materialov, se vsak izdelek razlikuje med sabo po barvi in strukturi. Noben izdelek ni enak tudi pri naročilu več izdelkov naenkrat.

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik najpozneje v osmih dneh po prejemu vrnjenega izdelka vrne vsa prejeta plačila. Kreativni zavod Art kamra vrne prejeta plačila potrošniku z nakazilom na potrošnikov tekoči račun, ki ga je le-ta navedel v obvestilu o odstopu od pogodbe oziroma na drug dogovorjen način.

Reklamacija in stvarne napake

Za vse reklamacije nas lahko pokličete na: 051 207 464 v delovnem času od 8.00 do 16.00 ali nam pošljete e-mail na: ceberolca@gmail.com. V primeru kakršnih koli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo. Potrudili se bomo, da rešimo vaše težave oziroma vam pomagamo z dodatnimi informacijami in napotki.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot). Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot-1)

Varstvo podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.hudagrca.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spletna stran www.ceberolca.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Kreativni zavod Art kamra. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

Kreativni zavod Art kamra kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina ceberolca.si in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

Sevnica. 9.3.2023

Shopping Cart
Verified by MonsterInsights